Jdi na obsah Jdi na menu
 


Stříbro na MS

 

Do Dánska se sjela celá světová špička v paracyklistice, aby v termínu 7.-12.9. změřila své síly a našla nové Mistry světa v jednotlivých kategoriích jak v časovce, tak silničním závodě. Sjelo se více jak 400 závodníků ze 46 zemí světa. Mnoho favoritů ve své zdravotní kategorii závody vůbec nedokončilo, na trať dokonce několikrát vyjížděla sanita. Naštěstí však u nikoho nedošlo k vážnějšímu zranění.

Na velmi rychlé a technicky náročné trati startovala i tricyklistka Iveta Kolínská z SKS Tricykl Blatná. Historicky poprvé zde totiž poměřila své síly také skupina WT1, kam se svým hendikepem Iveta patří. Jde o tricyklistky s těžkým pohybovým postižením, které se v běžném životě pohybují převážně na vozíku. Iveta byla mnoho let jedinou ženou na světě, která se závodní cyklistice v této kategorii věnovala a dokud neměla soupeřky, závodila na závodech Evropského poháru v kategorii s muži. V posledních dvou letech se však našly další odvážné tricyklistky, a právě na ně se Iveta tento rok pilně připravovala.

Ivetě se sice příliš nevyvedla časovka na 15 km, v silničním závodě na 30 km pak vybojovala pro ČR stříbro, když do cíle dorazila před Simonou Matičkovou ze Slovenska. Mistryní světa se stala fenomenální Kanaďanka Shelly Quatier.

 

Náhledy fotografií ze složky MS Dánsko 2011

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář