Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nová klasifikace UCI

6. 2. 2010

V tomto týdnu UCI vydala klasifikační listinu, která každému závodníkovi přiřazuje nové zařazení. Od tohoto roku už nejsou závodní skupiny dělené podle typu zdravotního postižení ( tady zvlášť spastici, zvlášť amputovaní), ale nově podle pohybového omezení. To znamená, že se v jedné skupině setkají někteří závodníci s nadkolenní amputací společně s některým spastikem býv. kategorie D3.          

Mezi tricyklisty nedošlo k výrazným změnám, nově jezdíme v kat T1 a T2 ( dříve D1 a D2). Pouze někteří tricyklisté, keří do kategorie D2 přišli z D3, byli zařazeni opět na bicykl  do skupiny C1 ( otázka je, na jak dlouho). Jak jsem si všimla, právě závodníci D3 byli "rozprášeni" do nejvíce bicy kategorií.

Na stránkách UCI se můžete dočíst o nových kvalifikačních kritériích pro Paralympiádu v Londýně 2012. Začátek čtení je velmi příjemný....více účastníků (podpora těžšího zdravotního postižení), více žen, více rozdaných medailí. Toto však zatím neplatí pro tricykly, neboť na paralympiádě se opět počítá se startem všech tricyklistických kategorií dohromady. Časovka se bude přepočítávat koeficienty ve prospěch T1 a kat. žen T1 a T2. Což je hezké, ale zatím plánované koeficienty jsou nesmyslné.                                                                            Silniční závod by podle výše uvedených podmínek naprosto vyloučil jakékoliv boje o medaile pro kat. T1 a ženské kategorie, protože tam se s žádnými přepočty času nepočítá. Pro tricyklisty tyto podmínky znamenají  zcela jistě méně účastníků, méně žen a méně medailí!                                                              WTU proto dále pokračuje v jednání na toto téma.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář