Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zarautz

15. 7. 2008

Po letošním dubnovém pobytu ve Francii a Španělsku jsme obdrželi od našich španělských kamarádů pozvání na další závodnický týden, ve kterém jsme poznali další nádherné a jako vždy perfektně připravené tratě v okolí San Sebastian. Malinko nás zradilo zdraví i technika ( Vaška zlobilo koleno, mě zase foťák).

Na startu jsme se sešli se slušnou konkurencí z Evropy, ve které byla tentokrát na bedně jenom Iveta Kolínská na tricyklu. Václav Vokůrka zpočátku držel dobré tempo a první závody dojel na 4. místě. To ho naladilo do dalšího dne. Zde však závody dojel s velkými bolestmi  nedávno dohojeného kolena.

Sportovní kemp probíhal v úžasném prostředí Kantábrie. Cyklostezky zde jsou naprostou samozřejmostí a přístupŠpanělů k hendikepu jako vždy příkladný.Měli jsme pocit, že většina lidí čeká na příležitost, jak našim vozíčkářům jakkoliv pomoct ( i do oceánu).

Zároveň jsme studovali systém sociálních služeb ( hlavně městskéi meziměstské "invalidní" dopravy, které nabízí Saiatu Foundation v Bilbau. Této organizaci děkujeme za dlouhodobou podporu našich sportovců. Právě tak jsme vděční za podporu, které se nám dostalo od pana RNDr. Jana Zahradníka, hejtmana Jihočeského kraje.

Bez výše zmiňované podpory by se naše spolupráce zcela jistě nemohla odvíjet tak intenzivně, jako doposud.

 

Náhledy fotografií ze složky Zarautz

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář