Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tisková zpráva WTU

3. 1. 2010

 

 

Světová unie tricyklistů ( World Tricycle Union, ve zkratce WTU)

Tisková zpráva WTU z 1.1.2010


WTU sdružuje tělesně a zdravotně postižené muže i ženy na celém světě, kteří využívají tříkoly nejenom v oblasti sportu, ale také k rekreaci a nebo jim tříkola slouží třeba jako dopravní prostředek. Někteří z nich najezdí tisíce kilometrů ročně. Jiní jsou rádi, když mohou dojet do obchodu a zpět. Do 1. ledna 2010 neexistovala žádná mezinárodní organizace, která by tyto osoby sdružovala, poskytovala jim informace, pomoc či radu a především, která by podporovala vzájemnou spolupráci.


Rok 2010 znamená v této oblasti nový začátek. K 1.1.2010 byla oficiálně založena
Světová unie tricyklistů (WTU) jako sdružení organizací a jednotlivců, jejichž zájmem je podpořit využívání tříkolek pro širokou světovou veřejnost jak pro sportovní, tak i rekreační a domácí aktivity. WTU je přístupná každému. Jejím hlavním cílem je propagace využití tricyklistiky především pro zdravotně postižené občany, a to jako součást jejich rehabilitace, mobility, péče o zdraví, sportu a obecně celkové integrace do společnosti.


WTU je mezinárodní asociace. Jde o neziskovou organizaci, která nemá vazby na žádné vlády nebo politické organizace. Komunikace zúčastněných probíhá převážně přes internet. WTU je otevřena pro všechny zainteresované organizace a jednotlivce.

Výkonný výbor WTU tvoří dvě tricyklistické organizace, Tricyklistická asociace UK ( Británie) a organizace 3wielweb ( Belgie). Tento výkonný výbor vyzývá všechny tricyklisty ke vstupu do WTU. Pro rok 2010 funkci výkonného výboru zajišťují dva tajemníci:


Roger Alma (UK) e-mail: Rogeralma21@aol.com
André Van Bosbeke (BEL)
info@3wielweb.be 

Aby byly informace pro tříkolkáře snadněji dostupné, má nyní WTU zastoupení v podobě korespondentů v Belgii, České republice, Dánsku, Francii, Holandsku, Jihoafrické republice a Spojeném království. V současné době se hledají další vhodní korespondenti pro země, které zatím nejsou zastoupeny.


Pokud chcete získat jakékoliv další informace o WTU nebo o tricyklech obecně, kontaktujte buď korespondenta své země, nebo tajemníky WTU.



 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář