Jdi na obsah Jdi na menu
 


MS v cyklistice - na vlastní oči

14. 9. 2009

V týdnu od 10. - 13.9. se sjela celá paracyklistická špička do italského městečka Bogogno, které leží kousek od Milána. Protože v letošním roce měla ČR rekordní zastoupení mezi tricykly, dále se nově klasifikovalo - a to zvláště mezi tricyklisty bylo velmi očekávané, leč zbytečně, každý zatím zůstal ve stejné divizy jako doposud, pouze do D2 se opět dostal další kolař z D3 - Ital Farroni Giorgino a hned vyhrál časovku nad Davidem Stonem - šikula!!!! Oslavy italského týmu byly velkolepé, na ceremoniálu jsem si připadala jako v nedaleké Monze, kde se právě jela F1, no bylo veselo a člověk mu to vítězství nakonec musel ze srdíčka přát. I když je to také obojživelník ( pozn.- chápou pouze rodilí tricyklisté). Pro ty z vás, co sledujete konkurenci, musím napsat, že jsem viděla nově také tricyklistu z Rumunska a Chorvatska a novou dámu z JAR. Jako černá ruka řádil mladičký Francouz Quentin, který nás vyškolil již letos při závodech ve FR. No jede mu to klukovi, a je mladý a nadějný.... Tak tedy v časovce v pátek naši nakonec obsadili 4. místo- David Vondráček, 7. místo Roman Šejna, a 8. místo Josef Winkler. Z našich kamarádů se nejlépe umístil Dán Alan Schmidt - bral bronz!!!! Tímto pozdravuje všechny, kdo mu fandí a pozdravy vyřizuji také od Kerstena, který mu tam s manželkou dělali fanklub.

V neděli naši čeští tříkoláři se všemi fanoušky napjali úplně všechny síly a ejhle- David Vondráček skvělou jízdou a s přehledem vybojoval stříbro !!!! Statečně bojoval s Italem o zlato, ale v posledních metrech mu vypadla noha z pedálu a bylo to prostě úžasné stříbro. Pepa Winkler bojoval také jak o život a v silné konkurenci dojel na skvělém 5. místě. Roman Šejna bojoval  jak drak, leč vzal to příliš na tělo s Jihoafričanem a skončil v příkopu a závod už nedokončil - škoda, zcela jistě jeho jízda vypadala velmi nadějně. Hlavně  že vyváznul jenom s naraženou kostičkou a silničním lišejem.!!!! V tomto závodě pro změnu bronz vybojoval další známá osůbka - Španěl Aitor Oróza a jel přímo virtuózně....

Cyklistická smůla Michala Starka: Michalovi se časovka nevydařila podle jeho představ, byl 5. Proto jsme se všichni těšili na sobotní silniční závod na 50 km. A tam předvedl cyklistický koncert - ještě 500m před cílem vedl!!! Pak ale přišel 300m před cílem defekt a Michal dojel na prázdné pneu opět jako 5.!!! Smůla, smůla... Přes to ale bylo velmi milé vidět ho konečně zase jednou startovat v národním dresu a to na závodech, na které zcela jistě patří!!! Vždyť první tři měli identické časy a rozhodl fotofiniš, Michal ztrácel pouze 10 s !!!  Mistrem světa se stal další náš kamarád Victor Hugo Garrida ( Venezuelan žijící ve Španělsku).

Další cenné kovy pro ČR vybojovali také cyklisté Jirka Ježek ( stříbro a bronz) a Jiří Bouška ( bronz).

Všem moc GRATULUJEME!!!!!!

P.S. Na tomto místě musím poděkovat své dceři za to, že stále jezdí na tříkole, i když žádná holka v D1 se zase letos neobjevila. Bez tebe Ivet a tvé tříkoly, bych nepoznala tolik úžasných lidí... a to by byla strašná škoda!!!

A tak všichni prosím dál jezděte , trénujte a fanděte, ať spolu zažijeme ještě spoustu dalších príma událostí ( a nemusí to být MS, i hory mají něco do sebe, což? )

Arrivederci !

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář