Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rajec spinning ride 08

12. 11. 2008

 

RAJEC SPINNING® RIDE 2008

podpořil  SPORT BEZ BARIÉR částkou 135 000 Kč!

 

 

V rámci letošního brněnského veletrhu Sport Life se již posedmé uskutečnila akce RAJEC SPINNING® RIDE. I tento rok bylo smyslem její organizace nejen krásný a nevšední sportovní zážitek, ale i podpora projektu Konta BARIÉRY Sport bez bariér. Díky účastníků a sponzorům si tak tento sportovní projekt, který podporuje sportovní aktivity lidí s handicapem, mohl připsat částku ve výši 135 000 Kč.

             Ve dnech 8.-9.11.2008 proběhl na Brněnském výstavišti v pavilonu G2 v rámci veletrhu Sport-Life již sedmý ročník RAJEC SPINNING® RIDE – největší hromadné jízdy na spinnerech ve střední a východní Evropě. V rámci této akce se odjely celkem tři tříhodinové jízdy, kterých se dohromady účastnílo celkem 350 jezdců.

     

Jednotlivé jízdy Rajec SPINNING Ride vedli ti nejzkušenější instruktoři z Česka a Slovenska – Master Instruktoři a členové Czech SPINNING Teamu. Účastníci se profilovali nejen z řad instruktorů, klientů, pro které je SPINNING životním stylem, ale také z řad handicapovaných sportovců. Všechny tři jízdy, tedy celkem 9hodin,absolvovali na pódiu úspěšní paralympionici Michal Stark (Česko), Aitor Oroza Flores (Španělsko) a Victor Hugo Gariddo Márquez (Venezuela) a zástupci sportovního klubu SKS Tricykl Blatná v čele s paní Hanou Kolínskou, kteří na akci zavítali již druhým rokem. Tříhodinovou jízdu také podpořila Tereza Huříková (vítězka světového poháru do 23 let a naše nejúspěšnější bikerka).

 

            Jaká atmosféra provázela letošní ročník, o tom se s námi podělila paní Hana KolínskáO příjemnou atmosféru se postarali vždy usměvaví a ochotní organizátoři, kteří byli vždy tam, kde bylo potřeba. Zavládla skvělá atmosféra, která naši partu vyhecovala tak, že panská část odjela všechny tři tříhodinové jízdy a dámská polovina zvládla jen o jednu méně.” O náročnosti zvládnutí všech tříhodinových jízd vypovídají i slova našeho úspěšného paralympijského reprezentanta Michala Starka:Skutečně jsem netušil, že budu schopen absolvovat v sobotu šest a v neděli další tři hodiny jízdy. Atmosféra, kterou vytvořili báječní instruktoři spolu s pelotonem, čítajícím  vždy zhruba 130 nadšenců byla naprosto nakažlivá. Slézt z kola nebylo možné, protože vedle mě se na pódiu skvěle drželi i zahraniční hosté – kolegové a kamarádi z cyklistických paralympijských závodů Aitor Oroza a Victor Hugo ze Španělska. V neděli po skončení akce jsem byl rád, že mám maratón za sebou, ale na druhou stranu mi bylo líto, že ona energie se rozplývá. Podobné pocity jsem cítil spolu s nadějnými cyklisty z oddílu Tricykl Blatná”.

 

      Stejně jako loňský rok, i ten letošní byl ročníkem, který dokázal, že účastníkům není lhostejný osud handicapovaných sportovců. Veškerý výtěžek ve výši 135 000 Kč  putoval na podporu sportovního projektu Konta BARIÉRYSport bez bariér. Získané finanční prostředky budou opět použity na nákup speciálního sportovního vybavení. 

 

Velké poděkování patří hlavnímu organizátorovi společnosti Star Fitness,s.r.o a  sponzorům: Kofola a.s.(Rajec), Star Fitness s.r.o. (Star Trac), Brněnské veletrhy a výstavy a.s.(Sport Life), kteří podpořili akci finančně i produktově a sponzorům: Survival (doplňky výživy), GEKKO promotion s.r.o (reklamní textil), Red Bull (energetické nápoje), kteří podpořili akci produktově. Díky všem tak mohla proběhnout ojedinělá akce na světové úrovni.

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář